Elke vrijdag 19u Magic the gathering  @ 't Speelkot!

 

Magic the gathering, tovenaar van ravnica set

Commander

Commander is een MTG - format waarin je een deck van 100 kaarten gebruikt, inclusief een legendary commander. Start met 40 levenspunten, speel je commander vanuit de command zone en win door tegenstanders uit te schakelen. Geen duplicaten behalve basic lands en specifieke regels voor deckbouw zorgen voor variatie en strategie.

Draft / sealed

In beide formats draait het om het nemen van strategische beslissingen op basis van de gelimiteerde kaarten die beschikbaar zijn, wat zorgt voor variatie en verrassingen in het spel. Decks bestaan uit minimaal 40 kaarten. Bij draft wordt er een kaart gekozen en dan doorgegeven in sealed maakt ieder zijn eigen pool aan kaarten open en begin je direct met deckbuilden.


Jumpstart

Jumpstart is een Magic: The Gathering-format waarin spelers twee thema-decks combineren tot een 40-kaarten deck. Geen specifieke deckbouwregels, duplicaten zijn toegestaan. Direct spelen zonder sideboard, waardoor het snel en toegankelijk is voor diverse speelstijlen. Bij dit format sla je het deckbuilden zo goed als over.

Nodig je vrienden uit!​